Tietoa WordPressistä

Se on maailman suosituin alusta kotisivuja varten

WordPress (WP) on maailman suosituin alusta nettisivuille. Suunnittelit sitten itsellesi blogia, nettisivuja yrityksellesi tai alustaa verkkokaupalle – on WordPress hyvä valinta. Kaikkeen se ei tietenkään sovi, mikäli aiot perustaa tuhansien tuotteiden ja ERP-järjestelmään integroitavan verkkokaupan, kannattaa sinun harkita toista alustaa.

VOIT LUOTTAA NÄKEMYKSEENI JA AMMATTITAITOONI

Minä (Mika Kujapelto) teen sivustoja ammatikseni ja olen tehnyt kymmeniä WordPress-nettisivuja – sekä omaan käyttöön että lukuisille asiakkaille.

Kaikki tekemäni WP-sivustot ovat pyörivät edelleen WP:n päällä. WP:tä eli WordPressiä on erittäin helppo käyttää minkä takia monet ovat olleet siihen todella tyytyväisiä.

WordPress on sisällönhallintajärjestelmä

Virallisesti WP luokitellaan sisällönhallintajärjestelmäksi, millä tarkoitetaan järjestelmää jonka avulla käyttäjä voi helposti sekä muokata että lisätä sisältöä sivustolleen. Helppoudella tarkoitan että käyttäjä voi graafisen käyttöliittymän (ei koodin) avulla tehdä haluamansa muutokset.

WordPressin asennus onnistuu myös helposti mihin tahansa webhotelliin. Useimmilla palveluntarjoajilla on valmis asennusohjelma jolla asennus onnistuu kirjaimellisesti muutamalla hiiren klikkauksella.

Miksi WordPress on niin suosittu alusta kotisivuille?

Noin 25 miljoonaa sivustoa käyttää WordPressiä alustana ja sen suosio jatkaa kasvamistaan tasaisesti. Tässä omasta mielestäni ne tekijät, jotka vaikuttavat WordPressin suosioon.

  • Käyttäjän ei tarvitse osata koodata
  • Monipuolinen – sopii alustaksi mille tahansa sivustolle
  • Helposti muokattava
  • Jatkuva kehitys ja tuki
  • Miljoonia erilaisia lisäosia
  • Täysin ilmainen palvelu

Syitä on varmasti useita muitakin, mutta nämä ovat omasta mielestäni ne tärkeimmät – ainakin ne ovat ne syyt joiden takia minä suosin WordPressiä muiden alustojen sijaan.

Teema on tärkeä osa sivustoasi

Kun asennat WP:n uudelle domainille webhotelliisi, aktivoidaan sivustolla automaattisesti jokin ilmainen teema – eli ulkoasu. Teema määrittää sivuston ulkoasun, eli fontit, värit, sekä layoutin (eli missä kohtaa mikäkin elementti sijaitsee). Näitä voi tietenkin muokata jälkikäteen, mm. teeman asetuksista tai muokkaamalla koodia. Joissain tapauksissa teema myös määrittää ominaisuudet jotka tulevat sivustolle, esim. tilauslomakkeet, verkkokauppa, portfolio, kuvagalleria ja niin edelleen.

Ilmaiset WordPress teemat ovat täysin ilmaisia ja niitä saa kuka tahansa käyttää ilman mitään maksua. Ilmaisissa WP-teemojen käytössä kannattaa pitää se mielessä ettet välttämättä saa teeman kehittäjältä apua, päivityksiä ja tukea jos kohtaat ongelmia.

Maksulliset WordPress teemat ovat hinnaltaan 20 – 100 €, eli muutamasta kymmenestä eurosta noin sataan euroon hieman riippuen siitä mistä ostat teeman, mitä ominaisuuksia se sisältää ja kuuluuko hintaan myös teeman ylläpito. Hinta on kertakustannus, eli maksettuasi summan saat käyttää teemaa vapaasti niin kauan kuin haluat.