Maksulliset WordPress-teemat

Kannattaako ostaa maksullinen WordPress teema?

Ilmainen ei aina ole paras vaihtoehto. Sinulla on noin 8 sekuntia aikaa tehdä hyvä vaikutelma kävijöille ennen kuin he päättävät lähteä sivustoltasi. Tämän takia on tärkeää että sivustosi erottuu edukseen ja että se vaikuttaa luotettavalta. Sinulla on työhaastattelu. Haetko asusi kirpparilta (lähes) ilmaiseksi vai käytkö ostamassa uudet hienot vaatteet tehdäksesi hyvän ensivaikutelman?

Pienellä sijoituksella saat huomattavasti paremmin toimivan, edustavamman ja monipuolisemman teeman jota näyttää blogisi, nettisivujesi tai verkkokauppasi alustana. Tietenkin voit saada myös ilmaisesta teemasta hyvännäköisen ja toimivan, mutta se vaatii enemmän työtä.

Maksullisen teeman edut

Maksullinen teema on ammattilaisten kehittämä teema, jota he myyvät jollain markkinapaikalla netissä. Teeman ostaminen kannattaa useimmissa tapauksissa, kuten huomaat alla olevasta listasta.

 • Huolellisemmin suunniteltu,
 • Säännöllisesti päivittyvä ja ylläpidetty,
 • Monipuolisempi ominaisuuksiltaan,
 • Vapaampi muokattavuudeltaan,
 • Erottuu edukseen muiden teemojen joukosta,
 • Turvallisempi vaihtoehto.

HUOLELLIESTI SUUNNITELTU

Maksulliset teemat ovat ammattilaisten suunnittelemia ja kehittämiä. Niitä kehittää usein 2-3 hengen tiimi joka koostuu sekä suunnittelijoista että koodareista. Heidän liiketoimintansa perustuu siihen että ihmiset ostavat teemoja – joten laatuun on pakko panostaa. Verrattuna ilmaisiin teemoihin, tarjoavat maksulliset teemat paremman käyttökokemuksen sekä sivujen ylläpitäjälle (sinulle) että kävijöille. Koodikin on paremmin organisoitua ja kommentoitua, mikä helpottaa teeman muokkaamista mikäli sille on tarvetta.

SÄÄNNÖLLISESTI PÄIVITTYVÄ

WordPress kehittyy järjestelmänä kokoajan ja siitä julkaistaan uusia versioita muutaman kuukauden välein (viimeisin versio 4.7). Järjestelmään korjataan mm. erilaisia bugeja, kehitetään uusia ominaisuuksia ja paikkaillaan turvallisuusaukkoja. Tämän takia on tärkeää että käyttämäsi teema pysyy kehityksessä mukana. Tiimit jotka kehittävät maksullisia teemoja huolehtivat teeman päivityksistä ja siitä että se vastaa WP:n vaatimuksia. Sinun ei tarvitse kuin painaa ”Päivitä” -painiketta teeman kohdalla asetuksissasi kun saat ilmoituksen uudesta versiosta. Teeman kehittäjät tarjoavat myös tukea ja ylläpitoa teemaan liittyvissä ongelmissa. Joko foorumin tai sähköpostin välityksellä. Saat siis apua ongelmatilanteisiin – tätä ei ole tarjolla ilmaisissa teemoissa.

MONIPUOLISEMPI OMINAISUUKSILTAAN

Premium teema on usein rakennettu hyödyntäen lisäosia. Näillä saat käyttöösi esim. Drag ’n Drop page builderin, kuvakarusellin, kuvagallerian, yhteydenottolomakkeen, SoMe-integraatiot jne. Ilmaiseen teemaan joudut itse hankkimaan lisäosat sekä lisenssit niihin. Maksullisessa teemassa ne tulevat kaupan päälle ja valmiiksi asennettuina.

VAPAAMPI MUOKATTAVUUDELTAAN

Tarkoitan sitä että teemaa on helpompi muokata tarpeidesi mukaan. Ilmainen teema on yksinkertainen eikä tarjoa kovinkaan paljon muokkausvaihtoehtoja. Maksullista teemaa voit käytännössä muokata loputtomiin ja muokkaaminen on myös helpompaa mm. parempien ominaisuuksien ja lisäosien ansiosta.

EROTTUU EDUKSEEN

Suurin osa WordPress-sivustoista on rakennettu käyttäen ilmaista teemaa. Tämä tarkoittaa sitä että miljoonat sivustot voivat käyttää samaa teemaa kuin sinä jos valitset ilmaisen vaihtoehdon. Mieti nettisivujen määrää maailmassa – miten sinä voisit erottua joukosta jos sivustosi näyttää samalta kuin kaikki muut?

TURVALLISEMPI VAIHTOEHTO

Koska maksullista teemaa ylläpidetään säännöllisesti, on se myös turvallisempi vaihtoehto. Jos teemasi ei pysy WordPressin kehityksessä mukana, voi se avata sivustosi mahdollisia hakkerointi-yrityksiä varten. Riskinä on myös että joku on tahallaan kehittänyt teeman joka sisältää haittaohjelmia ja jakaa tätä ilmaiseksi kaikille. Pienetkin harrasteprojektisi voivat mennä helposti pilalle jos joku hakkeroi sivuston ja sekoittaa sisällön.

Maksullisen WordPress teeman hinta

Maksullisia WordPress-teemoja kutsutaan myös nimellä premium teemat (Premium WordPress Themes). Näiden hinta on noin 20 – 70 € riippuen teeman ominaisuuksista ja kehittäjän tarjoamista muista palveluista (ylläpito ja tuki). Hinta on kertakustannus. Maksat summan kerran ja saat sen jälkeen käyttää teemaa vapaasti yhdellä tai useammalla verkkosivustolla (tämä voi vaihdella eri teemojen välillä, voit tarkistaa asian ennen ostamista).

Miten ostaminen hoituu käytännössä?

WordPress-teemoja myydään useilla eri markkinapaikoilla (esim. Themeforest). Suunnittelijat ja koodarit kehittävät teemoja yhdessä ja laittavat ne myyntiin markkinapaikkaan. Markkinapaikan edustaja tarkistaa teeman ja varmistaa että se toimii oikein ennen myynnin sallimista. Tsekkaa myydyimmät teemat Themeforestista Maksat teeman hinnan markkinapaikkaan ja saat kaiken tarvitsemasi pakattuna yhteen .ZIP-tiedostoon, jonka sitten lataat WordPressiin ottaaksesi ostamasi teeman käyttöön. Teeman kehittäjät saavat osan teeman hinnasta ja näin monet heistä tienaavat elantonsa. Katso tarkemmat ohjeet teeman asennukseen liittyen

Selvitä nämä asiat ennen teeman ostamista

Käy läpi seuraavat asiat ennen WordPress-teeman ostamista. Näillä ohjeilla varmistat ettet maksa turhasta.

 1. Minkänäköiset nettisivut haluat? Voit toki muokata fontteja, värejä, kuvia yms. haluamasi mukaan, mutta olisi hyvä että ostamasi teemaa vastaa toiveitasi ainakin noin 80 %:sesti ennen muokkausta.
 2. Onko sivustosi blogi, portfolio vai yrityksen kotisivut? Valitse teema sivuston tarkoituksen mukaan jotta sen ominaisuudet vastaavat tarpeitasi mahdollisimman hyvin.
 3. Tarkista teeman arvostelut ensin. Useimmilla markkinapaikoilla (mm. Themeforest) voit lukea jo teeman ostaneiden kommentteja ja arvosteluja ennen ostamista.
 4. Millä selaimilla ja/tai laitteilla teeman tulee tomia? Ostamasi teema ei välttämättä tue esim. Internet Explorer 7 – mutta onko sillä väliä? Se sinun tulee itse päättää. Tärkeintä on että tiedät teeman rajoitteet.
 5. Vaatiiko teema (maksullisia) lisäosia toimiakseen? Toiset teemat ovat täysin riippuvaisia maksullisista lisäosista, tällöin myös sinun täytyy hankkia lisenssi kyseiseen lisäosaan. Voit tarkistaa tämän lukemalla teeman kuvauksen huolellisesti tai kysymällä teeman kehittäjältä.

Miksi minä suosittelen sinulle maksullista teemaa

Ilmaisten teemojen mukana tulee usein erilaisia linkkejä toisille sivuille osana teemaa. Ja mikäli sivulla lukee jossain kohtaa teksti: ”Theme created by Theme Agency” tai jotain muuta vastaavaa, ei se anna kovin ammattimaista kuvaa itse sivusta. Eivätkä nämä myöskään ole parhaita ratkaisuja hakukoneoptimoinnin kannalta, joka on omissa projekteissani todella tärkeää.

Suurin osa rakentamistani sivustoista on niin sanottuja affiliate sivustoja, esim. proteiinijauhe.org on pyörittämäni affiliate sivusto joka esittelee erilaisia proteiinijauheita ja muita lisäravinteita mitä voit tilata verkosta. Jokaisesta ostoksesta minä saan komission ja miltei kaikki liikenne sivustolle on peräisin hakukoneista.

Siksi itse suosin omissa projekteissa aina kunnollista maksullista teema tai kokonaan räätälöityä ratkaisua.